Welke broek moet ik dragen ?

Welke broek kun je aan bij welke gelegenheid? Iedereen heeft wel een paar blauwe jeans in de kast liggen, maar kun je deze dan ook dragen bij elke gelegenheid? Er zijn natuurlijk heel veel soorten broeken. Hoe je een broek combineert maakt verschil in waar je deze kunt dragen. Zakenmannen combineren een pantalon bijvoorbeeld met nette heren schoen

Zakelijke en feestelijke gelegenheden 

Tijdens zakelijke gelegenheden dragen heren vaak een pantalon. Meestal combineren ze een pantalon met een overhemd, een blazer en nette heren schoenen. Pantalons stralen van nature zakelijkheid uit. Vaak worden deze dan ook gedragen tijdens belangrijke gebeurtenissen. Denk bijvoorbeeld aan een bruiloft, verjaardag en of een uitvaart. De broekpakken die gedragen worden zijn meestal zwart, blauw of grijs. Soms zie je een bruidegom ook wel eens een creme kleurig pak dragen. Pantalons zijn verkrijgbaar in verschillende stofsoorten. Denk hierbij aan katoen, linnen, wol, polyester en kunstvezel. Ook kun je pantalons verkrijgen in verschillende soorten pasvormen. De meest verkochte zakelijke pantalon heeft een regular fit pasvorm.  Ook tijdens feestelijke gelegenheden dragen heren meestal pantalons. Het ligt natuurlijk ook aan de feest zelf. Tijdens een huisfeest kun je gemakkelijk blauwe jeans combineren met een overhemd, een sweatshirt of een t-shirt. Hieronder kun je sportieve heren schoenen dragen. Denk hierbij aan sneakers of trainers. Op een bruiloft kun je een nette pantalon dragen of een spijkerbroek die je gemakkelijk kunt combineren met een witte overhemd.

Binnen of een dagje naar de stad? 

Je gaat naar buiten of je bent een dagje aan het barbequen met je familie en vraagt je af wat je aan kunt doen. Op een vrije dag kun je eigenlijk van alles aan doen. Je kunt een linnen pantalon combineren met een witte losse t-shirt. Je kunt ook een paar  jeans combineren met een trui of een t-shirt. Tijdens warmere dagen kun je ook een korte broek combineren met een t-shirt en een sportieve schoen. Als je de hele dag thuis bent, kun je ook een pyjamabroek combineren met pantoffels of slofjes. 

Sportieve gelegenheden 

Ook kun je een broek aan doen tijdens het sporten of wandelen. Er zijn namelijk veel sportbroeken. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende soorten. Denk hierbij aan sportshorts en sport leggings. Deze kun je combineren met een sportshirt en of een trainingsjas. Veelal zijn er ook trainingspakken. Deze zijn meestal tweedelig en bestaan uit een vest en een broek. Tijdens het wandelen is een trainingspak ideaal. Deze zijn vaak van een zachte stof en zijn dus erg comfortabel. Ook zijn sportshorts en sport leggings meestal van polyester of katoen. Hierdoor kun je optimaal bewegen en ervaar je geen last van zweten. Sportkledingen hebben een vochtregulerende werking. 
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *