Wat is een lichtkoepel en wat kun je ermee?

ventilatie koepel

Veel mensen hebben er nog nooit van gehoord: een lichtkoepel. Toch heb je ze ongetwijfeld vaker gezien. Lichtkoepels zie je namelijk in allerlei gebouwen voorkomen: van woningen tot kantoren en fabrieken. Lichtkoepels zijn namelijk multifunctioneel en bovendien modern. 

Helder

Wat is een lichtkoepel?

Een lichtkoepel is een bol of rechthoek die in je dak gemonteerd wordt om zo meer licht door te laten. Het is als een raam, maar dan op je dak. De lichtkoepel is ideaal voor ruimten die erg donker zijn of waar geen ruimte is voor ramen op de muren. De lichtkoepel is bovendien een goede manier om veel meer licht door te laten dan je binnenkrijgt via de reguliere ramen.

Daarnaast wordt de lichtkoepel met name veel gebruikt om extra ventilatie te realiseren in je woning. Ventilatie is zeer belangrijk voor je gezondheid. Daarnaast zijn er plekken waar extra ventilatie van belang is omdat het anders te vochtig wordt in de ruimte. Indien mogelijk zie je vaak lichtkoepels in badruimtes. 

witte piramide koepel

Soorten lichtkoepels

Je wil ook een lichtkoepel? Je bent niet de enige. Voor je echter zo’n product kunt aanschaffen, moet je meer weten over de mogelijkheden. Er zijn namelijk veel verschillende soorten lichtkoepels. Informeer je goed en maak dan pas een keuze.

Je kunt een complete set kopen. Losse lichtkoepels kopen is echter ook een optie. Dit kun je doen als het venster er al is maar je wil alleen de koepel (het raam) vervangen. Daarnaast zijn er lichtkoepels speciaal ontworpen voor een goede ventilatie.