Waarom moet je switchen naar bamboe kleding?

Bamboe kleding is sinds 2000 een vaak voorkomende materiaal in de textiel industrie. De vraag is natuurlijk wat en waarom deze bamboe viscose zo belangrijk is geworden. In dit artikel bespreken we de voordelen van bamboe voor zowel de drager als het milieu.

Voordelen drager

De voordelen voor de drager bestaat uit meerdere aspecten. Ten eerste is volgens de meeste bamboe liefhebbers het grootste voordeel: bamboe zit super fijn en voelt zijdezacht aan. De producten, maakt niet uit of je boxers of sokken wil ze zullen altijd zijdezacht voelen.

Daarnaast absorbeert bamboe 70% meer vocht op in vergelijking tot katoen. Dit betekent dat je gedurende de dag goed gedekt bent van droog en fijn zittend onderkleding.

Desalniettemin, kent bamboe nog meer voordelen voor de drager. De producten zijn Uv-beschermend. De stof kreukt niet, is antistatisch, vormvast en kan gewoon in de wasmachine.

In de zomer werkt bamboe verkoelend en in de winter is het warmer dan katoen. De open structuur van de vezels zorgt hiervoor.

Voordelen milieu

Bij het oogsten van de bamboeplant wordt alles geregeld zoals het hoort te zijn. Het milieu is altijd centraal in het proces. Hieronder volgt een opsomming van alle voordelen:

  • De bamboevezel is biologisch afbreekbaar.
  • Bamboe neemt 5 keer meer C02 op als een vergelijkbare groep bomen, terwijl het 35% meer zuurstof afgeeft.
  • Bamboe heeft voldoende aan water vanuit regen. Katoen heeft 10.000 liter nodig voor 1 kg

Kortom, bamboe heeft zowel voordelen voor de drager als het milieu. Ben je benieuwd welke andere producten er beschikbaar zijn? Bekijk dan de website van Bamboo Basics en laat je inspireren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *