Tips voor het ontwerpen van shirts

T-shirtontwerp is een enorm populair verkooppunt voor creatievelingen. Of je nu een illustrator, grafisch ontwerper of typograaf bent, het idee om je ontwerpen op T-shirts te zetten kan enorm aantrekkelijk zijn (niet in de laatste plaats omdat je je ontwerpen online kunt verkopen).

Het proces kan echter ontmoedigend zijn. Hier zal ik mijn beste tips doornemen voor het ontwerpen van gepersonaliseerde T-shirtafbeeldingen en het bedrukken van je eigen T-shirts.

Wij geven je in dit artikel een aantal goede tips om een leuke en creatieve shirts te ontwerpen. Wil je dan binnenkort ook een shirt ontwerpen? Lees dan zeker verder om inspiratie op te doen!

Gebruik een goed printapparaat


Dus je ontwerp is af en correct bedrukt, maar je T-shirt zal alleen zo goed zijn als je printer. Probeer een gerenommeerd bedrijf die hierom bekend staat. U kunt zelfs uw lokale schermprinter bellen. Maar het is belangrijk om de tijd te nemen om erachter te komen welk type T-shirt u wilt bedrukken.

Het gewicht, de afmetingen, de labelopties, de kosten enzovoort hebben allemaal invloed op het eindproduct. Dit duurt even en vereist overleg met verschillende bedrijven, maar één ding is zeker: ga om met een bedrijf dat je T-shirt wil behandelen als een eindproduct in de detailhandel en dat je werk met zorg zal behandelen. Zeefdruk is een kunst.

Kies de juiste kleuren


Gebruik de kleur van het T-shirt effectief en probeer complementaire kleuren te kiezen. Als u Adobe Illustrator gebruikt, schakelt u Global Colors in. Het is een absolute levensredder en bespaart u zoveel tijd. Zeker een aanrader om dit programma te downloaden dus.

U kunt ook halftinten gebruiken om optimaal gebruik te maken van de beperkte kleuren die u mag gebruiken, het is maar net wat u wilt bereiken met het shirt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *